Ik geef uw zorgorganisatie (of u als zorgverlener) juridisch advies over gezondheidsrechtelijke kwesties. Het gezondheidsrecht is een breed en omvangrijk rechtsgebied. Denk aan vragen over patiƫntenrechten en privacybescherming, maar ook aan contracten bij samenwerking of inkoop. Ik adviseer over alles dat juridisch gezien speelt rondom de zorgrelatie tussen cliƫnt en zorginstelling.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Advies over diverse zorgwetten (de WGBO, de Wet BOPZ/WZD, de wet BIG, de Wkkgz, de Wlz, Wet op de medische hulpmiddelen etc.);
  • Advies over pricacy, zoals over de AVG en gegevensuitwisseling. Maar ook over het medisch beroepsgeheim en digitale uitwisseling van informatie tussen zorgorganisaties;
  • Advies bij het opstellen van contracten (bv met samenwerkingspartners/leveranciers), overeenkomsten, algemene voorwaarden, reglementen, (klachten-)regelingen, procedures en andere juridische documenten;
  • Bijstand van een zorgaanbieder/zorgverlener bij een klachtenprocedure op grond van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Bijstandsverzoeken bij een tucht- of letselschadeprocedure worden doorverwezen. Er wordt niet geprocedeerd bij de rechter.

Ik beschik over een eigen netwerk van zelfstandige juridische professionals die u als zorgorganisatie kunnen ondersteunen wanneer de Praktijk voor Gezondheidsrecht niet over bepaalde zeer specialistische expertise beschikt.

Tarieven

De kosten voor juridisch advies verschillen per adviesaanvraag. Soms is meer tijd nodig of is de vraag ingewikkelder. Er worden geen kantoorkosten in rekening gebracht, maar wel BTW. Door te besparen op overheadkosten blijft het tarief voor mijn bedrijfsjuridisch adviesdienst redelijk en passend bij de gezondheidszorg.

10 rittenkaart

U kunt uw adviesaanvragen vooraf reserveren door de aanschaf van een 10-rittenkaart.

Zodra u behoefte heeft aan juridisch advies, neemt u rechtstreeks telefonisch contact met mij op. Zo zijn er geen vaste maandelijkse kosten maar alleen kosten zodra u een juridisch expert nodig heeft. Flexibel, laagdrempelig en specialistische kennis voor een redelijke prijs.

Contact

Blijf niet zitten met uw juridische vragen als zorgorganisatie. Ik help u graag verder. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of neem contact op voor een kennismakingsgesprek.